Biografia

Enric_Bataller Apaisada_OKValencià nascut a l’emigració (Yverdon, Suïssa) al 1965, està casat i té dos fills. Va cursar el batxillerat a l’Institut “Lluís Vives”, de València, centre de referencia de la formació humanística de la ciutat, des d´on va passar a la Universitat de València, per la què és va llicenciar en Història Contemporània (amb Premi Extraordinari de Carrera), i també en Dret. A la mateixa Universitat es va fer Doctor en Dret amb una tesis sobre la propietat intel.lectual. És valencià-parlant (en possessió del títol superior de la Junta Qualificadora dels Coneiximents del Valencià), domina l’anglés i pot llegir i expressar-se fluïdamente en francés i italià.

Activitat professional  

Advocat en exercici des del 1993, és degà del bufet Altea Abogados des del 2001. Assessor jurídic de l’Associació d´Actors i Actrius Profesionals Valencians fins 2002, i d’altres organitzacions cíviques. Des del 1998, compagina l´advocacía amb la docència al Departament de Dret Civil de la Universitat de València,  i en diversos Masters a altres Universitats. Ha estat professor visitant a universitats d’Austràlia i Polònia, així com al King’s College de Londres. El seu interés pel camp dels drets i llibertats civils li  va fer especialitzar-se en l’àmbit de la protecció de la propietat intel.lectual, així com assumir la defensa judicial de nombrosos col.lectius ciutadans. Ha realitzat aportacions al desenvolupament del dret civil autonòmic amb publicacions especialitzades i articles de divulgació, camp en el què hi és particularment compromés. En tota la seua obra se veu un bon coneixement de la història contemporània actual.

Participació ciutadana 

Membre fundador de Coalició Compromís, és valedor de la nova cultura política oberta que aquesta organització representa. Compromís el va triar per representar-la al Senat a les eleccions generals de l’any 2011, i a hores d’ara se postula per ocupar un escó al Parlament Europeu.

Forma part de diverses associacions ciutadanes, com ara Acció Cultural del País Valencià, què treballen per la conservació de la llengua i cultura pròpies, sent el seu interés principal la seua inserció al món plural i globalitzat

Aficions

Cinèfil i aficionat a la lectura, nomenadament d’assaig i d’investigació històrica i jurídica. Els seus esports favorits són la natació i el squash.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s